Thursday, 7 October 2010

Andhra Bank PO Question Paper

1. In India Census is done after a gap of every—
(A) Five years
(B) Seven years
(C) Eight years
(D) Ten years
(E) Fifteen years

2. Thermostat is an instrument used to ?
(A) measure flow of current
(B) measure intensity of voltage
(C) regulate temperature
(D) regulate velocity of sound
(E) None of these


3. Wimbledon Trophy is associated with ?
(A) Football (B) Cricket
(C) Hockey (D) Basketball
(E) Lawn Tennis


4. GNP stands for ?
(A) Gross National Product
(B) Group Net Product
(C) Grand Nuclear Process
(D) Group Networking Process
(E) None of these


5. "Acoustics" is the science of the study of ?
(A) Light (B) Sound
(C) Electricity (D) Magnetism
(E) None of these


6. Noise pollution is measured in the unit called ?
(A) micron
(B) nautical miles
(C) ohms
(D) ampere
(E) decibel


7. Heavy Water is used in which of the following types of indus-tries ?
(A) Sugar
(B) Nuclear Power
(C) Textile
(D) Coal
(E) None of these


8. Who amongst the following is the author of the book ˜Indomi-table Spirit?
(A) Dr. A.P.J. Abdul Kalam
(B) Dr. Manmohan Singh
(C) Justice K. G. Balakrishna
(D) Mr. Natwar Singh
(E) None of these


9. Which of the following is not the name of popular IT/Software Company ?
(A) Wipro (B) Mastek
(C) Toyota (D) IBM
(E) Infosys


10. ˜Yenâ is the currency of ?
(A) South Korea
(B) China
(C) Indonesia
(D) Malaysia
(E) None of these


11. Baichung Bhutia whose name was in news is a well known ?
(A) Music Director of Indian films
(B) English author of Indian origin
(C) Journalist
(D) Politician
(E) Sports Personality


12. Richter Scale is used to measure which of the following ?
(A) Intensity of Tsunami Waves
(B) Intensity of Earthquake
(C) Density of salt in Sea water
(D) Flow of electric current
(E) None of these


13. Which of the following best explains "e-governance"
(A) Improving the functioning of government
(B) Teaching government emp-loyees the basics of computing
(C) Delivery of public services through internet
(D) Framing of cyber-laws of chatting on internet
(E) Convergence of e-mail and video-कोंफेरेंसिंग

14. CAS is associated with which of the following ?
(A) Legal System Reforms
(B) Piped gas line
(C) Cable T.V.
(D) Mobile phone regulation
(E) None of these


15. Tata Steel recently acquired the Corus, a steel giant situated in—
(A) South Africa
(B) Ukraine
(C) Australia
(D) Italy
(E) Britain


Ans:
1. (D) 2. (C) 3. (E) 4. (A) 5. (B) 6. (E) 7. (B) 8. (A) 9. (C) 10. (E) 11. (E) 12. (B) 13. (C) 14. (C) A 15. (E)
--------------------------------------
Read a Short Story : जिंदा रहने का सबब

0 comments:

Related Posts with Thumbnails